Door Sien
   

Door
HD-A, ED-vrij en OCD-vrij, ogen vrij en door de Nederlandse rasvereniging NVAEGZS in april 2010 tijdens de rasinventarisatie beoordeeld met A voor gedrag en Zeer Goed voor exterieur.

Toen de Deense eigenaren met Bunica naar Nederland kwamen om haar te laten dekken door onze Dries, waren wij niet actief op zoek naar nog een Grote Zwitser. Wel waren we onder de indruk van de mooie verwachtingen die de fokadviescommissie van de Nederlandse rasvereniging aan deze combinatie hing. Toen we ook nog erg gecharmeerd waren van Bunica's karakter en bouw, kwamen we met de Denen overeen dat we eerste keus hadden, mochten er teefjes geboren worden.

De officiële naam voor dit meiske wisten we meteen; dat moest Andrieske worden en zo staat ze dan ook op de stamboom die je < hier > kunt vinden. Toen de acht pups vijf weken oud waren, gingen we naar Denemarken om ze te bewonderen en een keuze te maken. Het bleek moeilijk om uit de vijf teefjes te kiezen maar gelukkig hadden en kregen we ruimschoots de tijd om de pups in actie en in rust te bewonderen. Toen Andrieske eenmaal bij ons was, bleek haar naam erg verwarrend voor vader Dries. Daarop hebben we besloten om haar roepnaam te veranderen in Door.

Jans puppy
   
 
Jans puppy