Jans
Aangekeurd door de Nederlandse rasvereniging NVAEGZS in september 2007 tijdens de rasinventarisatie beoordeeld met B voor gedrag en Uitmuntend voor exterieur.

Ons Janske is geboren op 5 april 2005. Van vader, Claus van ´t Keutenhöfke, heeft Jans haar zachte aard geërfd waardoor ze haar officiële naam, Lieve Jans van de Zuider-waard, zeker eer aandoet. Qua uiterlijk heeft ze meegedeeld in de schoonheid die aan moeders kant rijkelijk voorkomt.
Zo zijn zowel haar betovergrootmoeder, als overgrootmoeder, als grootmoeder alle drie Jeugdwinster, Winster en Nederlands Kampioene.

 

Haar grootmoeder werd daarnaast op 7-jarige leeftijd beste teef op de Kampioen-schapsclubmatch van 2007. Ook haar moeder, Inouk van de Zuiderwaard, is Jeugdwinster, Winster en was in 2004 de beste teef van de Kampioenschapsclubmatch. De volledige stamboom van Jans kun je < hier > vinden. Het uiterlijk van Jans is in 2007 tijdens de gedragstest van de rasvereniging beoordeeld met een Uitmuntend voor haar zachte aard kreeg ze een B. Onderstaand vind je citaten uit keurverslagen van diverse Nederlandse en buitenlandse keurmeesters:

 • dhr. J. van Kessel (NL): is al behoorlijk ontwikkeld voor haar leeftijd met voldoende     hoekingen voor en achter
 • dhr. P. Baelen (BE): zeer mooie jeugdteef met goede substantie, goede verhouding-
      en, goed front met goede stand, mooi verlopende onderbelijning, draaft regelmatig
      en met voldoende stuwing
 • mw. L. Mach (CH): gut entwickelte Hundin von 18 Monaten
 • dhr. H. Hollensteiner (DE): korrekt in Haarkleid, Farbe und Abzeichnung
 • dhr. J. Hiddes (NL): mooie voorborst, passende bone, correcte borstdiepte en ribwel-
      ving, prima conditie en evenwichtig gedrag
 • dhr. J. van Kessel: goed type, mooi hoofd, goed gebit, goede oordracht, donker oog,     goede aftekening en brand
 • In februari 2007 werd Jans samen met Dries in België het mooiste koppel Grote     Zwitsers
 • dhr. De Gids (NL): Teef van mooi type, 4 jaar oud, mooie bouw, machtig lichaam, goed     gehoekte achterhand maar staat en gaat koehakkig.


 • Jans puppy Jaans
     
    Jans
     
   
  Jans puppy In 2013 heeft Jans meegewerkt aan de docufilm ´Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt'. Deze film over de roemruchte Tilburgse volkswijk Broekhoven is gemaakt door B-Inmotion in opdracht van woningcorporatie Tiwos en de Gemeente Tilburg. Deze docufilm werd beloond met de Brabantse Cultuurprijs 2014.