Sien
   

Sien
Nederlands, Belgisch, Luxemburgs Jeugdkampioene, Jeugdwinster 2013, BOS Nederlandse Kampioensclubmatch 2014, BOS Crufts 2015, Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Internationaal Kampioene

HD-A, ED-vrij en OCD-vrij, ogen vrij en door de rasvereniging in oktober 2014 tijdens de rasinventarisatie beoordeeld met een A voor gedrag en Uitmuntend voor exterieur.

Onze Sien, voluit Arsien Karantanska, is geboren op 21 januari 2013 in Slovenië. We waren al geruime tijd gecharmeerd van moeder Nera en zijn de fokster Neça dan ook

 

dankbaar dat we een pup uit het laatste nes van Nera kregen. Van zowel moeder als vader, Taboo from Swiss Star, heeft Sien erg veel goede eigenschappen mogen erven. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua gezondheid en gedrag is Sien, evenals haar broers en zussen, een echte aanwinst. De volledige stamboom van Sien kun je < hier > vinden. Sien begon haar showcarrière op indrukwekkend wijze. Anderhalve maand na haar debuut en op een leeftijd van nog geen 11 maanden oud was ze reeds Nederlands Jeugkampioene en Jeugdwinster 2013. De titels Belgisch en Luxemburgs Jeugdkampioene volgden snel. In 2014 werd ze met 1,5 jaar oud de beste van het ras op de Luxemburgse Clubmatch en tevens beste teef op de Nederlandse Kampioenschapsclubmatch. Onderstaand vind je citaten uit keurverslagen van diverse Nederlandse en buitenlandse keurmeesters:

 • dhr. Pedersen (DK): Female head, correct bite, good pigmentation and eye color, good
      neck, body and bone
 • dhr. Klishas (RU): Excellent bitch, beautiful feminine head, correct bite, correct  
     
  pigmentation and good stability of topline
 • dhr. Andersson (SW): Junior female of excellent type, good neck balanced angulation,
      strong bone and sound mover
 • dhr. Van Raamsdonk (NL): Zeer typische teef, prachtige oren, mooie donkere ogen,
      mooie voorsnuit, goede ribben en lendenen, goede staart en aanzet
 • mw. Onstenk-Schenk (NL): Goede lengte in het hoofd, goede verhouding schedel-
      voorsnuit, krachtige voeten, goede boven- en onderbelijning, achter goede bespiering
      en hoeking
 • mw. Schultheiss (DE): Kräftige typvolle Hündin, gut Rumpf- und Brustausformung,
      flüssig und ausgreifend in der Bewegung mit sehr gute Führung des VH
 • dhr. Doedijns (NL): Goed opgebouwde teef van fraai type, prima bone en substantie,     schitterend hoofd heel mooi vrouwelijk, mooi front, mooie kleur en prima aftekening.


 • Jans puppy
     
   

  In 2014 mocht Sien beginnen met kartrekken en speelde ze, in navolging van Dries en Jans, mee in een film. Sien was 3 dagen te vinden op de filmset van de bioscoopfilm “Apenstreken met Aap Noot Mies”. Deze eerste Nederlandse 3D jeugdfilm is geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co en Farmhouse Film & TV Produksje.

  Jans puppy